Tisdag

Idag ska jag trotsa kylan för att bege mig mot iksu klockan 18 för lite yoga. Det blir spännande och se om jag hinner frysa ihjäl då det är en miljard minus grader.

Men det ska bli kul att röra lite på mig (och så ska jag på yoga, lat tjej hehe). Var riktigt länge sen senast. Oppsi wopsi!

Nu ska jag sova lite kanske, titta lite på top model och läsa en Pettson och findus bok. Älska dom<3

09. Min tro

Jag kan inte säga att jag har någon tro. Maybe det är något högre som sitter någonstans som någon form av någonting och tittar ner på oss människor medans vi förstör världen våran.

Det jag tror på är att man ska vara snäll och tycka om varandra (haha så jälva slemmigtjej). Men det är sant! Det är väl min tro.

I believe in love!!

Dag 07. Min bästa vän

Hjälp vad jag ligger efter med denna känner jag men det har varit lite mycket de senaste dagarna.

Egentligen så har jag redan skrivit ett inlägg om det här. Alla vet nog vem det är. Jag orkar inte skriva det igen. Inlägget går att läsa HÄR!

Men Emelie Maria Johansson. Du är sjukt bra. Bäst faktiskt.



Haha handen!

Hej och hå!

Insåg nu att jag missat nr 7. Som är viktig. Kör den imorgon (idag). Och nej jag har inte lagt mig än. Men nu är det bara en tandborstning som skiljer mig från sängen.

Jag säger då det. Jag är dum i huvudet.

Tack och godnatt

Dag 08. Ett ögonblick

Glömde lite att skriva igår. Men eftersom jag inte gått och lagt mig än så kanske det är okej... Hehe.

Ett ögonblick är ju skitsvårt att välja ut då det oftast är lättare att beskriva det med en bild och då de perfekta ögonblicken infinner sig så är det sällan man har en kamera till hands. Synd. Man borde alltid ha med ett kamera team. Hehe!

Men jag väljer att ögonblick som är del ur så mycket.



Det här är jag i stugan när jag skulle hämta vatten i en pöl på isen. När jag befinner mig där så är det inget annat som betyder någonting känns det som. Det finns ingen annanstans på jorden där jag kopplar av mer och bara finns. Jag har alltid fula kläder på mig, håret är alltid fett och det ligger alltid ett moln med rökdoft runt med. MEN jag älskar det.

Där mitt i skogen så kan jag bara vara och hitta igen mig själv i den stress jag har en tendes att dra på mig hela tiden. Nu lär det vara så att jag inte kommer kunna fara dit förrns till sommaren då jag befinner mig en bra bit därifrån men jag längtar redan. Det är så fridfullt.

Och för att förklara själva ögonblicket så var jag helt övertygad om att jag antingen skulle halka då stövlarna var 3 storlekar för stora och isen var i det halaste laget eller att jag helt enkelt skulle gå igenom och bli dyngsur. Jag var livrädd. Men det gick helt bra. Som tur är!

Dag 06. Min dag

Bra att idag har varit jordens tråkigaste dag! Somnade klockan 03 någon gång och vaknade heeeela tiden. Låg och väntade i 20 minuter på att klockan skulle ringa klockan 06.00. KUL natt!

Idag så träffade jag min grupp 07.50 och sedan 8.30 började redovisningarna. Vi gick ut som andra grupp och var bäst (så klart!). Neeej men vi klarade det galant!

Sedan så slutade vi cirkus 2.5 timmar tidigare än vad det stod på schemat. Kan inte säga att jag klagade. Då knatade jag hem, mötte Erika och har lagat oss middag. Det blev supergott!

Ikväll så ska vi gå och se Harry Potter! Spännande! Äta lite popcorn. GOTT!

Jag tänkte lägga in en bild. Men jag hittade ingen så det blev inge. SYND

Dag 05. Vad är kärlek?

Kärlek är så otroligt mycket! För mig så är kärlek när man kan känna sig trygg, omtyckt och att det är samma från båda parter. Det behöver inte vara ett förhållande med en partner utan det gäller föräldrar, syskon, vänner, djur och alla man kan tänka sig.

Kärlek är något fint och helt underbart när det fungerar. Det är något som alla får uppleva någongång under sin livstid. Kärlek kan ta oss med storm och lämna oss helt överkörda i små bitar efteråt. Men summan av kardemumman är att kärlek är fantastiskt.

(Jag har insett att jag måste sluta skriva så sjukt osammanhängande och med grammatik som en femåring. Förlåt)

Dag 04. Det här åt jag i dag

Missade gårdagens så jag kan regogöra för vad jag åt igår för det var lite små spännande då jag åt konstant känns det som.

Frukost:
Yoghurt med musli. Dögott!
Baguette med ost och varmchoklad till det. Gott eller vad?!

Sedan blev det ingen lunch för vi åt frukost sent.

Middag som intogs på o'learys:
Popcorn
Baby back ribs som var hur gott som helst! Jag tryckte i mig massor!!! Längtar redan efter dom igen.
Lite mer popcorn som var kvar trots att jag var svinmätt

Kvällsmys:
Vindruvor
Klementiner
Ost
Salami
Chips
En liter dricka typ



Dag 03.Mina föräldrar

Ja mina föräldrar. Vad finns det att säga om dom? Dom har skapat mig och sedan försökt upp fostra mig. Gick väl så där måste jag säga. Sedan så har jag även två föräldrar till men dom struntar vi i. Vi fokuserar dom jag har samma dna som.

Men mamma och jag är riktigt tighta. Hon är helt klart een av mina bästa vänner men självklart är det ju vissa saker som man inte berättar. Hehe! Men OM jag skulle vilja kan jag berätta allt. Det är bra och känns tryggt. Hon ser när jag är ledsen och då vyschar hon mig tills allt är bra igen. Jag tycker om henne! Mamma är alltid mamma liksom.

Pappa och jag är också riktigt nära. Tack vare honom så tycker jag om att laga mat och faktiskt är ganska bra på det (tycker jag i alla fall). Jag ser ut som min far dessutom och då mamma är knappt en tvärhandhög så måste jag även har fått min längd ifrån honom.

Vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag tycker om dom. Men det är skönt att ha flyttat ifrån dom. Inga bilder har jag på dom heller. Tråkigt.

Dag 02. Min första kärlek

Alla har vi väl haft små kärlekar, små hemliga förälskelser utan att personen ifråga har vetat om det. Jag har det i alla fall. Meen jag känner att vi tar den första kärleken som var på riktigt. Tror alla vet vem jag menar och det här kommer nog bli ett snyft inlägg och jag tänker inte lägga in någon bild. Det känns för nära i tiden för sånt.

Han fann mig när jag var liten, trasig och ful. Han gjorde mig hel, stark och fick mig att tro på mig själv. Även om jag har gjort det värsta som man kan göra mot en annan människa mot dig så kommer han alltid finnas i mitt hjärta och ha en alldeles egen liten plats.

Egentligen vet jag inte varför jag skriver det här för det är skitjobbigt och det gör faktiskt ont inuti mig. Jag ångrar mig inte för jag hade gått vidare och ville inte göra mer skada än vad som var möjligt. Men jag har aldrig känt mig mer falsk och som att jag huggit någon i ryggen så hårt.

De 2.5 åren vi hade tillsammans kommer jag aldrig glömma och har skapat den människa jag är idag. Du var min första riktiga kärlek och kommer alltid att vara det. Det kan ingen ta ifrån dig, inte ens jag.


Hoppsan



Dom hade två choklad för 29 spänn på ica. Vad skulle jag göra?

Vi försöker igen

Hittade en 30 dagars lista istället. Lite längre lite roligare.

Dag 01. Presentera mig själv

Dag 02. Min första kärlek

Dag 03.Mina föräldrar
Dag 04. Det här åt jag i dag
Dag 05. Vad är kärlek?
Dag 06.  Min dag
Dag 07. Min bästa vän
Dag 08. Ett ögonblick
Dag 09. Min tro
Dag 10. Det här hade jag på mig i dag
Dag 11. Mina syskon
Dag 12. I min handväska
Dag 13. Den här veckan
Dag 14. Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15. Mina drömmar
Dag 16. Min första kyss
Dag 17. Mitt favoritminne
Dag 18. Min favoritfödelsedag
Dag 19. Detta ångrar jag
Dag 20. Den här månaden
Dag 21. Ett annat ögonblick
Dag 22. Det här upprör mig
Dag 23. Det här får mig att må bättre
Dag 24. Det här får mig att gråta
Dag 25. En första
Dag 26. Mina rädslor
Dag 27. Min favoritplats
Dag 28. Det här saknar jag
Dag 29. Mina ambitioner
Dag 30. Ett sista ögonblick

Några saker upprepas men det går inte att hjälpas. Vi gillar det ändå!

1. Presentera mig själv



Det här är en bild på mig från stundenten som Albert har tagit. Jag har en tendens att se ut så här på bilder. Måste finna mig en ny pose. Vad ska jag säga om mig själv? Egentligen har jag ingenting att säga eftersom jag tror alla andra känner mig bättre än vad jag gör.
Kan säga att jag är riktigt dålig på att ta tag i saker, jag är riktigt bra på att komma på bra ursäkter till att inte göra saker.
Jag tycker väldigt mycket om att laga och äta god mat och att sova. Sedan är jag en riktig sucker för serier. Alla serier. Har way to much fritid att titta på serier på. Inte bra. Har snöat in på tetris totalt just nu också. Men det är ju roligt!

Nu ska jag börja skriva hemtenta för dagen. Frågan jag håller på med handlar om härskartekniker och jämställdhet. DET får mig att bli helt till mig och jag vill skriva massor! Dock så är jag rädd att jag kommer skriva för mycket vad jag tycker och dra det hela för långt så jag blir en liten bitter feminist.

Blogglistan

Eftersom jag vill vara som alla andra så gör jag också den här listan och så kan jag skylla på att jag vill lära käna mig själv. Jag tänkte börja igår eftersom det då var den första men jag glömde bort den i allt som hände igår. Därför kör vi två idag så jag hamnar i fas.

Tog bort den konstiga listan.

Nu kör vi!



Just det jag åt sushi till middag

JAG HAR GJORT DET!! Jag gick dit sa hej och fick en tid. DOCK så är det den 1 FEBRUARI(!!!!!!) vet du hur långt det är tills dess? Det som är bra är att jag då hinner fundera på skiten ordentligt och det är ju bra. Ska ner och lämna en depositionsavgift i veckan.

Sedan så kom hemtentan upp idag. Frågorna är ju inte direkt spännande och det är ju inte direkt så det kliar i fingrarna... Förutom EN fråga.

"Mari Hedlin beskriver i sin bok Jämställdhet, en del av skolans värdegrund olika härskartekniker.

Redovisa kort några av dessa och jämför med den värdegrund som beskrivs i läroplanen. Diskutera hur du som lärare kan arbeta för jämställdhet inom skolan."

(Max  tre A4-sidor)"

 

HEHE härskartekniker, jämställdhet MMMMM! Like it! Jag har en fråga där jag kan gå lös i alla fall. Fast samtidigt är det en fråga om energiomvandlingar. Kuuuul. Nu ska jag gosa i boken som står där uppe och börja med den frågan så jag kommer igång!! JA

RSS 2.0